Dijkmagazijn Bemmel

Locatie 

Dijkmagazijn Bemmel is een natuurmuseum waar vooral  het streekeigene van de natuur wordt getoond. Het doel is om mensen te leren dat je op heel veel verschillende manieren naar je omgeving kunt kijken en dat je dan zelf steeds meer gaat ontdekken. Het Dijkmagazijn is zodanig ingericht dat onze natuurlijke omgeving er in een notendop te bewonderen is. U kunt ongeveer honderd vogels en dieren bekijken. Verder zijn talrijke insecten te zien, vlinders, libellen, kevers, gewone beestjes, maar wat is gewoon? In aquaria zwemmen vissen en verschillende waterbeestjes. In een glazen bijenkast is het leven van bijen te volgen. Er zijn ook diverse doe-opdrachten voor groot en klein.

Lingewaard

De Veldschuur

Een prachtig centrum voor natuurbeleving voor jong en oud

Gelegen in een groene ruimte omgeven door een kruidentuin en school-moestuintjes. De nabijheid van het wielenpark de Ward, ons natuurmuseum het Dijkmagazijn en de Bemmelsewaard maakt het tot een schitterende locatie voor natuurbeleving.

In de Veldschuur in Bemmel kunt u terecht voor allerlei natuurgerelateerde activiteiten zoals: natuurexcursies, rondleidingen, lezingen, symposia, trainingen, cursussen, teambuilding, veldonderzoek voor scholen en instituten , workshops voor het maken van bijvoorbeeld vogelnestkastjes en wilgentenenvlechten etc.

Bestemd voor: Natuurorganisaties, scholen, bedrijven, familie en vrienden etc.

Voor al uw vragen , wensen en reserveringen kunt u contact opnemen met:

Onze beheerder
Mark Janssen, telefoonnummer 0481-461011 en e-mail markjanssenra@hotmail.com of via www.lingewaardnatuurlijk.nl

Faciliteiten
De Veldschuur heeft een capaciteit van 50 tot 80 personen voor vergaderingen, workshops, symposia  etc.  De ruimte  is van alle allerlei faciliteiten voorzien:  PC/laptop, beamer, scherm, draadloze microfoon en internet. De Veldschuur is volledig klimaatneutraal (o.a. eigen aardwarmte en zonne-energie ) Reservering is alleen mogelijk voor natuur en milieu gerelateerde activiteiten. De tentoonstellingsruimte van het Dijkmagazijn is  ca.  150 m2,  evenals die van De Veldschuur.  De catering wordt in eigen beheer verzorgd, of indien gewenst uitbesteed.

Contact
Zie www.lingewaardnatuurlijk.nl.
Mail: dijkmagazijn@lingewaardnatuurlijk.nl
Of neem contact op met Mary den Hollander via veldschuur.lina@gmail.com, telefoon: 0481 434857.

Adres:
Het Dijkmagazijn Bemmel, Waaldijk 4, 6681 KH Bemmel
De Veldschuur,  Sportlaan 1m, 6681 CD BemmelReacties zijn gesloten.