Landerij De Park

Schepnetjes_01DSC_0146

Locatie
Landerij De Park ligt in Park Lingezegen tussen Elst(Gld) en Arnhem-Schuijtgraaf.
Adres: De Park 12, 6661 NW Elst.

Centrum voor natuurbeleving
Landerij De Park is een centrum voor natuurbeleving, waar jong en oud op een verrassende manier in aanraking komt met de natuur, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers een betekenisvolle dagbesteding vinden en mbo-leerlingen een mooie leer- en ervaringsplaats hebben.

Het terrein omvat ca. 5 hectare met daarin diverse natuurbelevingsattracties zoals een kinderboerderij, moes- en bloementuin, bijenstal, struinpad, vuurplaats, labyrint en er zijn nog diverse avontuurlijke speelplekken in ontwikkeling. Landerij De Park ligt aan het Romeinse Lint ( 5 km wandel- en fietsnet) en voor fietsers en wandelaars is het een ideale pleisterplaats om even uit te rusten in een natuurlijke omgeving.
Op het terras en in het restaurantgedeelte is het goed toevoegen en kunnen bezoekers genieten van een heerlijke koffie of thee, een lekkere lunch en natuurlijk de huisgebakken ambachtelijke DROOM!-appeltaart.
Vanaf Landerij De Park kun je Ommetje De Park lopen. De wandeling van 3,5 kilometer begint en eindigt bij Landerij De Park en gaat door het deelgebied De Park van Park Lingezegen. Verharde, maar soms ook modderige en hobbelige paden voeren je onder andere langs een voormalig Kasteelterrein, de majestueuze Notenlaan en de jachtpoel.

Zorg voor je eigen natuur!
Landerij De Park is het initiatief van Stichting Boerderij Lingezegen (SBL).
Onder het motto: ‘Zorg voor je eigen natuur!’ werken de vrijwilligers van SBL samen met de professionele organisaties op het terrein. De partners zijn: DROOM! samen met Driestroom, Kikkerkoning / BSO De Landerij, NME Overbetuwe, Dienstverlening in het Groen, Helicon Opleidingen en Kindergroen BUITENpraktijk.
Samen bieden zij families met kinderen en andere bezoekers ‘de meest verrassende middag in het groen’.

Natuur en Landschap
Landerij De Park ligt in Park Lingezegen, deelgebied De Park. Park Lingezegen is een nieuw landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. De totale oppervlakte van Park Lingezegen beslaat 1700 hectare, en is dus ongeveer zo groot als 3400 voetbalvelden! Een flink gebied met vele mogelijkheden. Het deelgebied De Park is een mozaïeklandschap van lanen, stukken bos en open gedeelten. Voor meer informatie over Park Lingezegen: parklingezegen.nl

Voor openingstijden, activiteiten en achtergrondinformatie: landerijdepark.nlReacties zijn gesloten.