De Bastei (Nijmegen)

nijmegen

Locatie  

De Bastei  / Bezoekerscentrum De Gelderse Poort ligt in Nationaal Landschap De Gelderse Poort  in de driehoek Nijmegen-Arnhem-Emmerich. De Gelderse Poort dankt zijn naam aan de doorbraak van de Rijn door de ruim honderd meter hoge stuwwal die tijdens de voorlaatste ijstijd ontstond. Sinds 1990 krijgen de rivier en de natuur weer opnieuw de ruimte. Grazende ‘wilde’ konikpaarden en gallowayrunderen zorgen voor een open rivierenlandschap. Ooibos, moeras en ruigtes wisselen elkaar af. Talrijke planten en dieren keerden terug langs de rivieren en met succes zijn bevers uitgezet in het gebied. Verder leven er onder meer reeën, vossen, buizerds, dassen, wilde zwijnen,  ganzen en aan de rand van het gebied edelherten. De Gelderse Poort  is rijk aan cultuurhistorie; de cultuur van Romeinen, middeleeuwen, boeren en Tweede Wereldoorlog kun je er volop beleven!

Belangrijke activiteiten  van het centrum  zijn de ganzenexcursies  en ontdekkingstochten voor kinderen.  Gedurende het  hele jaar door zijn er verschillende interessante exposities te bekijken.

Faciliteiten  

Er is vergaderruimte met beamer beschikbaar, evenals een tentoonstellingsruimte van 100 m2 en een koffie- en friscorner om lekker uit te rusten.

Contact  

Zie voor meer informatie: www.debastei.nl.

Coördinator Dhr. Gerard Mangnus telefoon: 024-3297070 mail: Gerard.Mangnus@bastei.nl.

 Reacties zijn gesloten.