’t Buitenhuisje – Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel 

Locatie
De Cantharel combineert luxe hotelfaciliteiten, een prachtige omgeving en charmant kleinschalig vakmanschap op één unieke hotelhoeve. Geniet van al het bijzonders dat de hotelhoeve haar gasten biedt. Comfortabel overnachten, heerlijk eten en gezellig samenzijn. In het achterliggende natuurgebied De Hoge Veluwe kunt u urenlang wandelen, fietsen of paardrijden, het uitgestrekte uitzicht rondom de hoeve heeft iets tijdloos en is in alle seizoenen even mooi. Het centrum van Apeldoorn, met talloze bezienswaardigheden een gezellige binnenstad, is binnen tien minuten per auto, fiets of bus bereikbaar.

Onze unieke locatie met de Veluwe in de achtertuin biedt oneindig veel mogelijkheden om de natuur op een sportieve en ontspannen manier te beleven. In ‘t Buitenhuisje nabij het paardenhotel ontvangen onze collega Veluwe-kenners u graag om onder het genot van een kopje koffie en een haardvuurtje een mooie route samen te stellen en om (elektrische) fietsen te verhuren, koetsritten aan te bieden, kaartjes voor attractieparken en tips te geven voor de nog onbekende pareltjes!

 

Natuur
Het begon met het ommetje ‘Oud Ugchelen’ van IVN Apeldoorn. Een korte wandeling met de Cantharel als start- en eindpunt. Al gauw ontstond de vraag naar meer wandel- en fietsroutes vanuit het hotel om aan de gasten mee te geven. Tijdens dit proces werden de ogen van het hotel geopend. Dat ommetje ‘Oud Ugchelen’ startte niet voor niets op die plaats. De oude Ugchelse enk is het bewijs van een uniek stukje geschiedenis!

Voordat in de 17de eeuw de papiermakers Ugchelen ontdekten, bestond de Ugchelse gemeenschap uit boerengezinnen die hier in de omgeving, waar nu de Cantharel staat, met hun bedrijfjes de kern van Ugchelen vormden. In de late Middeleeuwen sloten de Ugchelse boeren zich aaneen tot een markegenootschap. Daarin werd het gemeenschappelijk gebruik geregeld van de uitgestrekte heidevelden en het bos. Samen met het bouwland vormde dit de Ugchelse mark. Grote delen van de mark waren eigendom van Arnhemse instellingen. De huismeesters van het St. Petersgasthuis en het Burgerweeshuis hadden daardoor een belangrijke stem. Op grond van de Markenwet werd eind 19de eeuw de gronden verdeeld of verkocht. De heide werd ontgonnen en vanwege de slechte kwaliteit meest omgezet in productiebos. De Cantharel had zijn oorsprong in een buiten uit de jaren twintig, dat naar de dochters van de familie huize Eljo-Zamy was genaamd. Dit buiten werd in de jaren dertig omgezet in een pension en vervolgens in een hotelbedrijf dat al de naam de Cantharel droeg, naar de toentertijd rijkelijk in de bossen aanwezige paddenstoel.

 

Faciliteiten
De Cantharel beschikt over 161 moderne, fraai ingerichte hotelkamers, variërend van comfortkamers tot suites en familiekamers, veelal voorzien van een eigen terras of balkon. Het naastgelegen luxe landhuis is een bijzondere plek voor gezelschappen tot 24 volwassenen en 6 kinderen.

In de sfeervolle restaurants, de brasserie en op het terras serveren we ontbijt, lunch en diner (live cooking buffet en á la carte). Onze koks werken waar mogelijk met regionale producten en groente uit de eigen moestuin. Daarnaast zijn wij uw flexibele partner bij de organisatie en uitvoering van zowel zakelijke als particuliere ontvangsten. De faciliteiten van de hotelhoeve bieden ruimte en mogelijkheden aan alle denkbare evenementen – zowel binnen als buiten. Het congrescentrum heeft een moderne ontvangstruimte, een auditorium met een capaciteit van 330 personen en multifunctionele zalen met een capaciteit tot 120 personen. In het hotel zijn verschillende zalen, boardrooms en business tables.

Ook biedt de Cantharel haar gasten de mogelijkheid om hun eigen paard mee te brengen naar het paardenhotel, huifkartochten door de natuur, sfeervolle diners in outdoortenten, culinaire verrassingen in restaurant Huisje James en rondleidingen en plukdagen in de eigen moestuin.

 

Evenementen

 

Internationale Cantharel Vierdaagse Apeldoorn
Sinds 2015 is de Cantharel hoofdsponsor van de Internationale Vierdaagse Apeldoorn. De samenwerking ontstond onder meer doordat ‘de groenste vierdaagse van Nederland´ goed past bij de verse en gezonde producten waarmee de Cantharel werkt, het ´groene´ achterland van het hotel en de belangstelling voor streekproducten. Dit laatste wordt in een streekproductenmarkt tijdens de laatste wandeldag aan de wandelaars gepresenteerd. De Vierdaagse start altijd op de 2e dinsdag in juli.

 

Klompenpad
In het fraaie buitengebied van de gemeente Apeldoorn zijn inmiddels vier Klompenpaden gerealiseerd. Vanwege het succes wil de gemeente Apeldoorn een nieuw Klompenpad ontwikkelen in het gebied rond het dorp Ugchelen. De nieuwe wandelroute kan landschap, ecologie en cultuurhistorie beleefbaar maken voor bewoners en recreanten. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaat dit nieuwe Klompenpad ontwikkelen samen met bewoners en zal naar verwachting in 2018 geopend worden.

 

Contact

 

Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel

Van Golsteinlaan 20

7339 GT Apeldoorn – Ugchelen

055-5414455

www.vandervalkapeldoorn.nl

info@vandervalkapeldoorn.nl

Contactpersoon ’t Buitenhuisje: Herm HullegieReacties zijn gesloten.